Rostgård Maskinstation

​Vi er Michael Jørgensen og Jørgen Rostgård, der i dag driver landbrug samt maskinstationsvirksomhed på gården Lausgård i Københoved i Sønderjylland.

mejetærsker høster en mark

41 40 71 06

mejetærsker på markbadges

Vi driver både landbrug og maskinstation

Vores historie

Jørgens far Ole Rostgård købte slægtsgården "Lausgård" i 1971 som 5. generation i familiens eje. Samme år blev han gift med Inge, som er uddannet sygeplejerske.

Gården blev drevet hovedsageligt som kvæggård indtil 2005, hvor køerne blev solgt. Men allerede de første år efter overtagelsen kørte Ole ammoniak i et maskinfællesskab med nogle naboer. I 2011 overtog Jørgen gården som 6. generation efter Ole og Inge.

i 2013 påbegyndte Rostgård Maskinstation et generationsskifte, hvor Jørgen og Michael indtrådte som ejere i fællesskab med Ole. I 2018 overtog Jørgen og Michael Ole's andel.

I 2022 fejrede vi 50 års jubilæum (1 år forsinket pga. Corona) for maskinstationen og 10 års jubilæum for Jørgen og Michael.

Gården drives nu fuldt ud som maskinstation.

I samarbejde med Peter Rostgård, Jørgens storebror, drives ca. 1.900 ha i landbruget Kongeaa Agro.

Vores historie

Jørgens far Ole Rostgård købte slægtsgården ”Lausgård” i 1971 som 5. generation i familiens eje. Samme år blev han gift med Inge, som er uddannet sygeplejerske.​

Gården blev drevet hovedsageligt som kvæggård indtil 2005, hvor køerne blev solgt. Men allerede de første år efter overtagelsen kørte Ole ammoniak, samt havde maskinfællesskab med nogle naboer. I 2011 overtog Jørgen gården som 6. generation efter Ole og Inge.

I 2013 påbegyndte Rostgård Maskinstation et generationsskifte, hvor Jørgen og Michael indtrådte som ejere i fællesskab med Ole. I 2018 overtog Jørgen og Michael Ole's andel.

​Gården drives nu fuldt ud med planteavl og maskinstation, samt en del pasnings og forpagtnings-aftaler, der gør arbejdet fleksibelt.​Der drives i dag ca. 1900 ha. i et fællesskab bestående af Michael Jørgensen, Jørgen og Peter Rostgård.

Personale

Der er 32 fastansatte medarbejdere/elever. Det er en blanding af landmands- smede- og maskinføreruddannede som i det daglige giver et vigtig fundament, både overfor kunder og i virksomheden. De danner et godt og selvstændigt team, der altid er veloplagte, så godt humør og energi præger hverdagen. Noget vi vægter højt.

I højsæsonerne har vi en del erfarne afløsere at trække på, så vi ofte er oppe på 40 mand i arbejde. Det gør at maskinerne bliver udnyttet optimalt i sæsonerne, og vores faste folk får udhvilet og kan udføre deres opgaver forsvarligt.

Organisation

Jørgen: Står for den daglige drift af virksomheden. Sammen med Martin Kelp Jepsen passer han telefonen og laver alle aftaler.

Michael: Er værkstedsansvarlig og ansvarlig for HR og kundesamarbejde. Jørgen Sørensen forestår reparationer og vedligehold.

Peter: Er ansvarlig for Kongeaa Agro sammen med Jan Laursen der hjælper med at koordinere det interne samarbejde.

Pernille Junge Knudsen: Regnskabschef. Står for administration og økonomi sammen med bogholder Marianne Maribo.

rostgård maskinstation personale

Fra 2013 hvor Jørgen og Michael kom med i Rostgård Maskinstation sammen med Jørgens far Ole.

Vores målsætning er:

 • Glade kunder
 • Godt ry
 • Glade medarbejdere

Det gør vi ved:

 • At have en god dialog
 • At lytte til vores kunder og det de efterspørger
 • At komme til tiden
 • At have fagligt dygtige medarbejdere
 • Udføre kvalitet til en konkurrencedygtig pris
 • At forsøge at være først med det nye
 • At sørge for at inddrage vores medarbejdere i udviklingen af virksomheden
 • At vise interesse for vores medarbejdere
 • At give vores medarbejdere frihed under ansvar
Engagement - positivitet - glæde
åben landskab

Se vores arbejde her

Vores værdier

Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Samarbejdsvilje

korn mærke

Fleksibilitet

Moderne maskiner med moderne teknik

halm mærke

Fokus

Forventningsafstemning